Mariana Boţoacă a dat startul distracţiei la Moldova Nouă, cu un recital de excepţie

IMG 20190815 194412

bsh

Ieri, 15 august, la Moldova Nouă a debutat ediţia 2019 a Zilelor Oraşului Moldova Nouă, pe faleza de pe malul Dunării, cu o demostraţie a navelor Poliţiei de Frontieră, prilejuită de Ziua Marinei. Prima zi a evenimentului a fost completat şi de un eveniment religios foarte important pentru comunitate, slujba de Târnosire a lăcașului de cult oficiată de către PS Lucian, Episcopul Caransebeșului și PS Siluan, Episcopul Ortodox al românilor din Ungaria și Locțiitor al Episcopiei Dacia Felix, alături de un mare sobor de preoți.

Spre seară, distracţia a continuat cu recitalul artistei de muzică populară Mariana Boţoacă, care a încântat ca de obicei, publicul numeros prezent în locaţia special amenajată.

Pentru zilele următoare, organizatorii, Primăria Moldova Nouă, în colaborare cu Casa de Cultură, au pregătit concerte pentru toate vârstele, dar şi un festival un festival internaţional de folclor, „Păstrătorii Tradiţiei”. Vor fi prezente 11 ansambluri folclorice, printre care cele din Clisura Dunării, dar şi din Serbia. De asemenea, reprezentanţii Casei de Cultură Moldova Nouă spun că vor urca pe scenă şi membri ansamblului de dansuri ţigăneşti a intituţiei de cultură, a cărui activitate artistică ce a fost recent reluată.

Încă trei zile de spectacole
Locuitorii din Moldova Nouă sunt aşteptaţi astăzi, 16 august, la o seară dedicată muzicii populare, pe scenă fiind invitaţi să urce Diana Selagea, Răzvan Timiș și formația, Bebe Marinescu și Milan Topalović Topalko.

Sâmbătă, spre deliciul celor tineri, ritmurile se vor schimba şi vor putea să cânte şi să danseze alături de cei mai îndrăgiţi artişti ai momentului. Este vorba de Rapp’Aga, Patza, Noaptea Târziu, Nicoleta Nucă și Mark Stam. Seara se va încheia cu un concert incendiar susținut de Antonia. Ultima zi a evenimentului este rezervată festivalului internaţional, în cadrul căruia artiştii ce vor susţine recitaluri a câte 20 de minute fiecare, vor fi răsplătiţi cu trofee şi diplome.