Jandarmii cărășeni au intervenit, alături de colegii lor pompieri, în sprijinul celor afectați de vijelia de aseară

furtuna

Aseară, jandarmii cărășeni au intervenit, alături de colegii lor pompieri, în sprijinul cetățenilor care au fost afectați în urma vijeliei care a avut loc aseară în municipiul Reșița. Echipajele de intervenție au intervenit pentru scoaterea de sub arborii căzuți a două autoturisme surprinse în trafic, în care se aflau mai multe persoane. Pasagerii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. De asemenea, au căzut copaci peste câteva autoturisme în parcarea magazinului Carrefour Market de pe Bd. Republicii, în zona Aleii Liliacului.

S-a intervenit şi în cazul arborilor căzuți pe partea carosabilă, pe o distanță de aproximativ 500 de metri, la intrarea în municipiul Reșița, şi înlăturarea bucăților de acoperiș căzute de pe un bloc situat pe Bd. Republicii.

Peste 170 de apeluri de urgenţă

În urma vântului puternic și a precipitațiilor abundente înregistrate într-un timp foarte scurt, în dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin au fost înregistrate 175 de apeluri, în intervalul orar 22.20 – 00.30, cele mai multe situații s-au înregistrat în municipiul Reșița.

O situaţie dificilă a fost semnalată în dreptul Insulei Ostrov, unde două persoane au fost surprinse de furtună pe Dunăre și au fost recuperate ulterior de Poliția de Frontieră. Pompierii au fost solicitați și în localitățile Zăvoi și Băile Herculane pentru degajarea copacilor de pe carosabil, precum și a unui acoperiș care era în pericol de cădere. În orașul Bocșa, pompierii militari, împreună cu cei voluntari, au acționat pentru stingerea unui incendiu la un stâlp electric.

De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ezeriș a acționat pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, pe DN58A, între Ezeriș și Fârliug. Au fost angrenați un număr de aproximativ 70 de militari și 17 autospeciale din cadrul celor 4 subunități de intervenție ale inspectoratului nostru. Au fost soluționate o mare parte din solicitări, acțiunile pentru înlăturarea efectelor produse de furtună urmând să fie continuate și în cursul zilei de astăzi.

copaci cazuti carrefour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − nine =