Mai mulți cărășeni sunt cercetați pentru modificarea aspectului unor animale

115959 politia animalelor large XL e1615893886291

Conform datelor Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, în primele șase luni ale acestui an, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au constatat cinci infracțiuni privind tăierea cozii și cuparea urechilor unor animale, fiind întocmite dosare penale în care se efectuează cercetări pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate. Astfel de fapte se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă!

Conform Legii nr. 205/2004 (republicată) privind protecția animalelor, intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă!

În cazul săvârșirii de două ori a faptelor de către proprietarul animalelor, pe lângă sancțiuni, se aplică și măsura confiscării animalelor.

„Condițiile speciale ce impun intervențiile chirurgicale estetice la animale sunt stabilite doar de medicul veterinar care este abilitat de lege să rezolve problema medicală. Cu toate acestea, dacă o operație estetică s-a efectuat ca urmare a unui moft al proprietarului, atât medicul veterinar care a efectuat respectiva intervenție cât și proprietarul pot răspunde penal, conform legii”, a explicat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 13 =