Acțiune cu efective mărite, pentru siguranța publică, în zona Oravița

controale politie

Zilele trecute, polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și Poliției Orașului Oravița, împreună cu jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, au desfășurat o acțiune în orașul Oravița și localitățile rurale limitrofe.

La acțiunea coordonată la nivelul Serviciului de Ordine Publică au fost angrenați aproape 45 de polițiști și jandarmi, iar pe parcursul activității au fost legitimate aproape 200 de persoane și controlate peste 150 de autovehicule și 73 de conducători auto au fost testați cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive. Ca măsură complementară au reținute 2 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 40.000 de lei, cele mai multe, 37, pentru nerespectarea regulilor privind circulația rutieră. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regulilor de conviețuire socială, 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației privind paza obiectivelor, respectiv pentru nerespectarea obligației de dotare a agenților de securitate cu toate elementele uniformei de serviciu și 6 sancțiuni contravenționale pentru nereguli constatate privind utilizarea caselor de marcat fiscale, în cazul acestora din urmă fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 17.500 de lei.

În cadrul controalelor efectuate în localurile publice, polițiștii au urmărit și respectarea de către persoanele aflate în interiorul acestora, a interdicției de a se fuma în spațiile închise, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea acestei obligații.

Totodată, în urma controalelor pe linia respectării legislației privind regimul armelor și al munițiilor efectuate la 3 deținători legali de arme, politiștii au constatat că unul dintre aceștia nu a respectat condițiile legale de păstrare a armamentului deținut legal, fapt pentru care a fost sancționat contravențional, fiind aplicată măsura complementară a anulării permisului de port-armă.

În cadrul activităților a fost constatată o infracțiune rutieră privind conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive. La testarea cu aparatul DrugTest a rezultat că șoferul, un tânăr de 22 de ani, se afla sub influența substanțelor psihoactive, aparatul indicând rezultat pozitiv pentru THC. Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − four =