Maestrul Petru Galiș a revenit la Muzeul Banatului Montan din Reșița

petru galis

Maestrul Petru Galiș a revenit la Muzeul Banatului Montan cu aceeași vervă și volubilitate așa cum îl știm, să încheie expoziția personală, vernisată anul trecut.

În cadrul evenimentului organizat ieri, a avut loc și lansarea volumului „Culoarea cuvintelor”, o serie de interviuri din perioada 2018-2020, interlocutor fiind cunoscutul prozator și publicist Vasile Bogdan, prezent la manifestare. „Prezentarea volumului, a savurosului dialog dintre povestașul Petru Galiș și scriitorul Vasile Bogdan a fost făcută de d-na Ada D. Cruceanu, critic literar care cu seriozitatea obișnuită, s-a oprit asupra unor momente relatate din istoria recentă a Reșiței, a vieții trăite și povestite de Petru Galiș, stimulând publicul spre lectură“, au declarat organizatorii evenimentului cultural.

Volumul este și o istorie a Reșiței industriale, relevând experiența personală într-o perioadă de avânt industrial, de dezvoltare economică, o istorie contextuală care a influențat generații, intersectându-se performanța tehnică cu arta vizuală. Petru Galiș creionează prin amintirile sale un portret de grup al generației sale.

Artistul Petru Galiș a stat de vorbă și cu elevii Liceului de Artă Sabin Păuța din Reșița, însoțiți de profesorul artist plastic, Marian Truțulescu, tinerii având șansa de a afla din tainele măiestriei sale artistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

six + 13 =