GIFTIG – TOXIC, o nouă expoziție marca Bogdan Piperiu

expozitie Bogdan Piperiu

Muzeul Banatului Montan Reșița şi organizatorii Festivalului Internaţional Sabin Pautza, îi invită astăzi pe reșițeni, de la ora 18.00, să participați la vernisajul expoziției de artă plastică GIFTIG – TOXIC a reputatului artist plastic Bogdan Piperiu care va avea loc la sediul instituției, în sala Stendl.

În deschiderea evenimentului, prezentat de Ada Cruceanu și Bata Marianov, vor susține un recital Mihai- Alexandru Țibrea, clasa a V-a, Școala Gimnazială ”Marius Șandru”, Reșița, Carina Meluţ, clasa a XII-a, Liceul de Arte ”Sabin Păuţa”, Reșița precum și Cristian Jakab.

Festivalul Internaţional Sabin Pautza (FISP) este un proiect METARSIS iniţiat din preţuire faţă de una dintre valorile de necontestat ale Banatului Montan – şi nu numai – compozitorul şi dirijorul Sabin Pautza. FISP, ediţia a IX-a, se desfăşoară la Reşiţa în perioada 26-30 octombrie 2022. Evenimentul dedicat sărbătoririi a 150 de la construirea aici, la Reșița, a primei locomotive cu abur de pe teritoriul actual al României cuprinde: expoziţii, lansare de carte, concerte, recitaluri şi Concursul de Interpretare Pianistică şi Compoziţie Sabin Pautza, ed. a VIII-a.

Născut în urmă cu 43 de ani în Reșița, Bogdan Piperiu este pictor, designer și grafician. A studiat pictura de șevalet la Liceul de Arte din Reșița. Trăiește și pictează de mai mulți ani la Tuttlingen, Germania. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Reșița dar și a Kunstkreist Tuttlingen (Ufniunea Artiștilor din Tuttlingen).

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 26 octombrie 2022 – 26 noiembrie 2022. (Sursă foto: facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + one =