Măcar un pfl, micuţ…

Măcar un pfl, micuţ...

#băbăieți, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, dragă Eduard,

Vă mai amintiți voi cum în campania electorală ditamai președintele nu mai prididea cu reuniunile „cugu” wernerul lui în care punea la punct cele mai mici detalii ale campaniei de vaccinare? Exact! Praf! Priviți la Caraș-Severin și constatați și singuri eficiența acestor demersuri strict electorale! Haos!

Trei spitale s-au implicat în etapa a doua de vaccinare: Moldova Nouă, Oravița și Caransebeș. Reșița a refuzat! Nu pentru că Alina Stancovici a dorit să joace rolul de Gică Contra, ci pentru că fluxurile procedurale nu puteau fi organizate nici pe secția de Oftalmo și nici la UPU, așa cum capetele luminate cereau! Așa a rămas Reșița fără centru inițial și nu apare pe platforma informatică. Județul rămîne în scriptele de la Centru cu trei fluxuri pentru Faza a doua, deci, dacă se deschide Reșița, se va închide Caransebeșul, sau Oravița, sau Moldova Nouă! Orice forțare a acestei logici sfidează realitatea! Deși importanți sînt oamenii, autoritățile s-au concentrat asupra cifrelor, platformelor și știrilor favorabile!

Privind la situația din Caraș-Severin, care nu este singulară în țară, sînt convins că dregătorii politici știau de la început că nu vor fi capabili să asigure o campanie de vaccinare coerentă. Precum cea din Israel, de exemplu! Știau de la început că nu vor putea achiziționa suficiente vaccinuri. Știau de la început că firmele producătoare nu vor putea asigura cererea crescîndă de pe piața internațională. Știau de la început că…

Și atunci? Atunci au apelat la “naivitatea” românului, cea de pe urmă, la apetitul său pentru teorii fantasmagorice. Vă amintiți cum se distrau românii, înainte de 1989, spunînd bancuri cu Ceaușescu sau cu Securitatea? Ne întrebam cine le scornește și se găseau suficient de mulți deștepți care să spună că chiar poliția politică lansa în piață astfel de glume ca un debușeu al furiei populare! Cred că lucrurile stau la fel și astăzi. Teoriile cu 5G în vaccin, cu cipurile lui bilgeiţ și alte astfel de brașoave au fost lansate intenționat pentru a scădea presiunea pe centrele de vaccinare, pe marea strategie națională pusă la cale în campania electorală de un președinte și guwernerul lui! Care este haos în materie de coerență instituțională!

Dar ce mă fac? Eu vreau să mă vaccinez, acum, în Etapa a doua, chiar și cu 5G și cu cip! Nu se poate! Poate, un pfl? Micuț… Decît atît!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 6 =