La Caransebeş s-au epuizat dozele în Maratonul vaccinării (UPDATE)

maraton-vaccinare

Caransebeşul s-a confruntat astăzi dimineaţă cu o surpriză cum nu se poate mai plăcută. Sosiţi la faţa locului, la Sala de sport „Valeria Borza” a Şcolii Generale Nr. 8 din cartierul Cazărmii, să vadă cum decurge Maratonul vaccinării, programat să se desfăşoare de vineri dimineaţă până duminică seara, 24 de ore din 24, coordonatorul acţiunii, medicul Bhupinder Singh, şi primarul Felix Borcean au constatat că dozele de vaccin s-au epuizat deja.

„Noi am comandat 501 doze, dar n-au trecut nici 24 de ore şi ele s-au şi terminat. Chiar e o surpriză foarte plăcută. Sâmbătă şi duminică, vom trece doritorii pe liste, iar săptămâna viitoare vom continua acţiunea de vaccinare, tot fără programare, doar cu buletinul sau cu cartea e identitate”, a spus dr. Bhupinder Singh, directorul medical al Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş.

Primarul Felix Borcean a declarat că e plăcut să constate că oamenii sunt responsabili şi că s-au vaccinat în număr atât de mare, dar, pe de altă parte, organizatorii acestui maraton se simt puţin vinovaţi că nu s-au gândit din timp că va fi un asemenea aflux de populaţie la această campanie.

„Dacă într-o zi obişnuită se vaccinau 30-40 de persoane, iată că în nici 24 de ore, practic în 10-12 ore, fiindcă noaptea nu au venit foarte mulţi cetăţeni, s-au consumat 500 de doze de vaccin. Probabil că suntem printre oraşele cu cea mai mare rată de vaccinare, dacă luăm în calcul că până acum, în Caransebeş, în cele două centre, de la spital şi acesta, de la şcoală, s-au vaccinat aproximativ 15.000 de persoane, e drept, nu doar din Caransebeş, dar măcar jumătate dintre aceştia sunt din municipiul nostru, şi dacă mai scădem şi populaţia care nu se vaccinează – copiii sau adolescenţii –, ajung la concluzia că mai bine de 60-70 la sută din populaţia vaccinabilă a oraşului este în afara oricărui pericol în momentul de faţă, ceea ce e un lucru foarte bun. Chiar acum l-am sunat şi pe dl prefect, dl director Singh a vorbit cu responsabilul campaniei de vaccinare pe Caraş-Severin, nu se pot aduce în timp foarte scurt aceste doze, dar vom relua acest proces săptămâna viitoare şi, de asemenea, rapelul, peste trei săptămâni, se va face tot în această sala”, a spus Felix Borcean.

De asemenea – a mai adăugat primarul municipiului –, medicul Bhupinder Singh s-a gândit să organizeze la nivelul Caransebeşului câteva centre volante de vaccinare, în zona Kaufland – Lidl din cartierul Pipirig. (Foto: Mihai Oancea)

UPDATE, ora 19.30

Conform declaraţiilor de ultimă oră ale dr. Bhupinder Singh, astăzi, la Sala de sport „Valeria Borza” a Şcolii Generale Nr. 8 au mai sosit încă 200 de doze de vaccin, aduse de la Oţelu Roşu, Bocşa, dar şi de la alte centre din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + nine =