Ludovic Orban și-a prezentat Moțiunea în fața Comitetului Director Județean al Filialei PNL Caraș-Severin

orban ludovic

Comitetul Director Județean al Filialei PNL Caraș-Severin s-a reunit astăzi la Caransebeș pentru întâlnirea cu Ludovic Orban, în cadrul căreia a fost prezentată Moțiunea „PNL – Forța Dreptei” pentru candidatura la șefia PNL.

„I-am mulțumit astăzi, lui Marcel Vela, cu ocazia prezentării moțiunii în Organizația PNL Caraș-Severin, pentru colaborarea excepțională pe care am avut-o în perioada guvernării, în cea mai grea perioadă prin care a trecut România, a pandemiei de COVID-19. A fost o perioadă extrem de dificilă, în care, dacă nu am fi reușit să dăm jos Guvernul Dăncilă, România s-ar fi scufundat. Referitor la situația în care ne aflăm, deși în primele șase luni ale anului PNL a fost constant în jur de 27%, după data de 1 iunie, când premierul s-a hotărât să candideze la președinția partidului, pur și simplu a început o nebunie. Astăzi suntem într-o situație dificilă, există o nemulțumire profundă, în special față de persoana premierului, un grad de respingere uriaș de aproape 64%. E comparabil cu gradul de respingere pe care îl avea Băsescu după ce a anunțat tăierea pensiilor și salariilor. Este, pur și simplu, un val împotriva noastră. Iar totul a culminat cu o criză provocată de decizii luate fără consultarea partidului și președintelui PNL. Astăzi, din păcate, am început să ne facem de râs, pentru că o parte dintre colegii mei, fără acordul meu, ca să-l țină în viață pe Cîțu, au făcut înțelegere cu PSD și blochează moțiunea de cenzură, încălcând grav Constituția. Nu ne-a ajuns că am tras 10 ani de zile după USL, în care ne-am îndepărtat o treime din alegătorii de dreapta, cei mai fideli, care nu ne-au iertat că am bătut palma cu socialiștii? Să facem iarăși aceeași eroare catastrofală? Să dăm jocul puterii și al guvernării pe mâna PSD? Să ne facem de râs în fața oamenilor? Așa ceva nu este posibil! Eu niciodată nu voi accepta acest lucru! O înțelegere cu PSD nu va face decât să compromită PNL și până la urmă ne va duce în Opoziție“, a declarat Orban în urma ședinței de astăzi.

Mâine, la Băile Herculane, are loc o nouă întâlnire, de această dată cu fostul președinte, senator Alina Gorghiu și prim-vicepreședintele PNL, europarlamentar Rareș Bogdan, pentru prezentarea Moțiunii lui Florin Cîțu – „România liberală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × four =