Listă deschisă pentru profesorii din Caraş-Severin ce vor să se perfecţioneze în cadrul „Future Citizens 2.0”

class raising hands e1612735516520

Peste 100 de profesori din nouă județe ale României vor fi mentori de dezbateri și educație democratică, pentru 500 de elevi din zone rurale și școli dezavantajate. Între aceștia, se numără inclusiv cadre didactice din Caraş-Severin, lista de înscrieri fiind încă deschisă pentru doritori. Dascălii sunt beneficiarii proiectului „Future Citizen 2.0”, derulat de Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR), acesta fiind primul proiect educațional de anvergură națională în care liceeni din zonele rurale și medii defavorizate și profesorii lor primesc, timp de cinci luni, susținere, resurse și mentorat pentru a deprinde abilități de discurs, argumentare și educație democratică.

Proiectul, desfășurat în parteneriat cu Funky Citizens, este finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii. Profesorii doritori se pot înscrie în proiect completând un formular electronic până la data de 7 noiembrie, unde pot aplica individual sau în echipe de două persoane. Participanții înscriși au oportunitatea de a lua parte la un training de inițiere în formatul de dezbateri academice, ținut de către traineri cu experiență în dezbateri academice și vor fi susținuți atât cu resurse, cât și cu sesiuni de coaching de către mentori regionali din rețeaua ARDOR pe tot parcursul proiectului.

Emanuel Beteringhe, președinte executiv al ARDOR, declară despre Future Citizens 2.0 că: „reprezintă o șansă nemaipomenită pentru a egala balanța între oportunitățile pe care le au școlile de top, din orașele mari și cele pe care le au școlile ce nu sunt colegii naționale, aflate în medii rurale sau defavorizate. Aproape jumătate din populația României trăiește în mediul rural și avem nevoie ca și acești tineri să își cunoască drepturile și responsabilitățile cetățenești, să interiorizeze valorile democratice și să aibă posibilitatea de a învăța cum să fie mai persuasivi, cum să argumenteze și cum să își facă vocea auzită. Future Citizens 2.0 este modul prin care noi vrem să ne asigurăm că toți tinerii, indiferent de locul din care provin au posibilitatea de a deprinde abilități necesare viitorului.”

Toate informațiile și detaliile necesare se regăsesc pe pagina oficială a proiectului: https://ardor.org.ro/evenimenteproiecte/future-citizens-2-0.