Maratonul faptelor bune din comuna Eftimie Murgu a ajuns la final

colorthevillage final 4

Case renovate, fântâni recondiţionate şi un pod reparat, toate acestea au fost realizate cu ajutorul a 250 de voluntari din cadrul proiectului Color the Village al Asociaţiei „Acasă în Banat”. Lucrările de renovare s-au desfăşurat la Eftimie Murgu din caraş-Severin, în perioada 20 iunie, 27 iulie şi au fost refăcute faţadele a 34 de locuinţe, două fântâni şi un pod. Oamenii au lucrat fără oprire pentru ca într-un timp atât de scurt să realizeze cât de multe lucrări.

Voluntarii Asociaţiei „Acasă în Banat” au intervenit în special la casele cu faţadele gri, unde proprietarii erau oameni în vârstă sau familii cu dificultăţi materiale.

”Credem că, iî urma acestui proiect, toata lumea a avut ceva de câştigat. Comuna Eftimie Murgu e acum mai frumoasă, iar turiştii care ajung aici să viziteze morile de apă sunt atraşi şi să se plimbe prin sat, să stea de vorbă cu oamenii, să guste din bunătăţile locului. Proprietarii caselor au acum nu doar o casă frumoasă, ei au acum mulţi prieteni pentru că voluntarii au prins drag de ei şi vor să vină săîi mai viziteze. Noi, toţi voluntarii, am câştigat o experienţă uimitoare, ne-am dat seama că adunându-ne forţele iîtr-un timp foarte scurt, putem face miracole.”, a spus Radu Trifan, preşedintele asociaţiei.

Proiectul Color the Village/Colorează Satul a însemnat o muncă de peste şase luni pentru organizare, având ca termen de finalizare data de 31 iulie 2019. S-au alaturat voluntari de peste tot din ţară, din Timişoara, Reşiţa, Bucureşti, Tulcea, Cluj, Bihor, au fost elevi de şcoală, studenţi chiar pensionari care au dorit să dea o mână de ajutor acestui sat din Banat, în total fiind vorba de peste 4.000 de ore de muncă.