Liberalii îl vor pe Iohannis câștigător din primul tur

RUJAN

Alegerile pentru Cotroceni au intrat în linie dreaptă. În mai puțin de 48 de ore secțiile de votare se vor deschide, iar la capătul unei zile așteptată cu emoții de activiștii politici, vom afla răspunsul despre norocoșii ce își vor disputa finala acestei competiții.

Liberalii, prin vocea liderilor, vor un succes triumfător, chiar din primul tur. Săptămâna trecută, sondajele îl plasau pe candidatul lor, Klaus Iohannis, la 47-48% în preferințele electoratului, cu mari speranțe pentru surclasarea adversarilor.

În opinia lui Dumitru Rujan, consilier județean, acest lucru este posibil, motiv pentru care liberalii cărășeni s-au mobilizat în ultimele zile pentru a convinge electoratul să-l voteze pe Iohannis.

„Ar fi o premieră în istoria post-decembristă, cu alegerea președintelui încă din primul tur. De fapt, am asista la un moment de normalitate într-o Românie pe care ne-o dorim schimbată din toate punctele de vedere. Un președinte ales în primul tur înseamnă și un semnal legat de parcursul nostru european. Tocmai de aceea, împreună cu colegii mei ne-am intensificat eforturile în a mobiliza electoratul pentru ieși în număr mare la vot duminică, 10 noiembrie.  Și, ceea ce este mai important, să-l voteze pe Iohannis, pentru că în acest fel se vor face și mportante economii la buget. Nu ne subestimăm adversarii politici, însă am convingerea că președintele Klaus Iohannis poate câștiga alegerile încă din primul tur“, mărturisește Dumitru Rujan.