Ajutor financiar pentru locuitorii din Caraș-Severin care au fost afectați de inundațiile din ultima perioadă

inundatii resita1

Dumitru Rujan, deputatul liberal, a anunțat că a făcut apel pentru acordarea de ajutoare pentru locuitorii din Caraș-Severin care au fost afectați de inundațiile din ultima perioadă.

Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea populației afectate de inundații, alunecări de teren și fenomene meteorologice periculoase, în limita sumei de 7 milioane lei.

Potrivit deputatului, banii se vor aloca astfel: câte 10.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de peste 75%, inclusiv; câte 7.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 50%, inclusiv și 75%; câte 4.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 25%, inclusiv și 50%. Câte 2.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de până la 25%; câte 1.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri din locuință au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor.

De asemenea, suma de 7.500 lei se va acorda în cazul în care se înregistrează pierderi de vieți omenești, indiferent de numărul victimelor (ajutorul se plăteşte soţului/soţiei ori rudelor directe de gradul 1 sau 2 sau, în lipsa acestora, persoanei fizice care demonstrează cu documente doveditoare că s-a ocupat de organizarea înmormântării).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − two =