Cristian Dragomir: „Cea mai mare pierdere a anului 2022 este stadionul CFR din Caransebeş”

dragomir stadion

În cadrul ultimei şedinţe de anul trecut a Consiliului Local Caransebeş, liberalul Cristian Dragomir a ţinut să facă o sinteză a activităţii acestui for, aşa cum a văzut-o el, în 2022.

„A fost un an delicat. Cu război, cu ieşiri din pandemii… Din punctul meu de vedere, Consiliul local – şi aici vorbesc de întregul Consiliu local – s-a descurcat relativ bine. Proiectele importante, în special cele din PNRR şi cele care au fost benefice pentru cetăţeni, au trecut şi au fost puse în practică. Sigur, am avut şi lucruri pe care n-am reuşit să le realizăm, dar vreau să punctez un aspect: cele importante au trecut atunci când am avut un punct de vedere comun şi când am avut dialog între noi. Când, în general, am votat nu ce ni s-a spus, ci ceea ce trebuia să votăm. Consider că anul viitor, pentru că va fi un an şi mai dificil decât 2022, urmează după el un an electoral, ar trebui să încercăm să ţinem cont puţin de ceea ce trebuie pentru oraşul Caransebeş. Din punctul meu de vedere, cea mai mare pierdere a anului 2022 pentru Caransebeş este stadionul. Cred că suntem singurul municipiu din ţară, din Europa, din Africa, din Asia, care nu are stadion. Sunt cel care am crescut pe stadionul acela, mai mult decât în orice şcoală, am stat, l-am îngrijit ca pe propriul copil, şi, din păcate, nu mai am acces, am fost primul care n-a mai avut acces acolo. Am avut şi un proces în acest sens, unul pe care l-am câştigat, cel puţin deocamdată, şi ar trebui să ne unim oarecum forţele când lucrurile importante trebuie făcute. Sigur, politicianismele există, concurenţa dintre noi, vin alegerile, dar până la urmă tot partidele astea se vor învârti, cu plus, cu minus, dar toţi suntem cetăţeni ai oraşului. Vorbea Simion Paica despre faptul că suntem un oraş îmbătrânit. Da, nu reuşim să oferim absolut nimic tinerilor de valoare pentru a-i atrage aici, şi asta v-o spun în cunoştinţă de cauză, fiindcă eu cu aşa ceva lucrez. Toţi doresc să plece!”.

Cristian Dragomir a adăugat că, din punctul lui de vedere, faptul că în această iarnă la Caransebeş nu a mai fost instalat un patinoar e un lucru bun. De asemenea, şi-ar dori ca, în 2023, banii să fie folosiţi, atâţia câţi sunt, plus cei obţinuţi pe eventuale proiecte, cu mult mai mare seriozitate.

„Am sprijinit aeroportul, am sprijinit spitalul, am sprijinit şcolile, sigur, toţi au nevoi extraordinare… Haideţi să renunţăm puţin la chefuri! Chefurile să le facem personal. Şi Ruga, putem fără rugă… Când adunăm sumele alea, veţi vedea că dau cât un stadion…”.

Referitor la stadionul din Parcul Teiuș, primarul Felix Borcean i-a răspuns lui Cristian Dragomir că a discutat problema la recentul Memorial „Iosif Korka”, iar în 2023 administraţia locală îşi doreşte să construiască o pistă în jurul Parcului Copiilor. „Va fi una din tartan, o vom amenaja, pentru a avea şi condiţii pentru atletism. Cu celelalte discipline, de bine, de rău, ne descurcăm, cu o echipă la Balta Sărată, mai un judo, mai o luptă, mai un şah, mai un volei…”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − four =