La Caransebeş, copiii şi-au ţinut ziua pe aeroport

aeroport porti deschise 11

Sâmbătă, 27 mai, Aeroclubul Teritorial „Octavian Ulici” Caransebeş a organizat la Aeroport, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, „Ziua Porților Deschise”.

Organizatorii au pregătit două tombole pentru vizitatori. Prima a fost dedicată persoanelor cu vârsta de peste 14 ani, unde premiul a constat dintr-un salt în tandem cu parașuta, care se va realiza în perioada 8-9 iulie. A doua tombolă a fost dedicată copiilor cu vârsta de până la 14 ani, unde premiile au fost trei ursuleți costumați în aviatori. Vizitatorii au avut ocazia să vadă de aproape aeronavele Aeroclubului, dintre care un planor deosebit fabricat în România, cu zeci de exemplare vândute în străinătate, chiar și în Statele Unite ale Americii și Australia, organizatorii efectuând şi un zbor demonstrativ. Pe lângă aeronave, cei prezenţi pe aeroport au putut vedea și tehnica de zbor, precum parașute de salvare, hărți aeronautice, căști și stații radio de aviație, dar și multe altele.

Alături de organizatori, la manifestare au fost și Unitatea Specială de Aviație Caransebeș, care a prezentat spre vizionare elicopterul IAR-316 – Alouette, Serviciul Salvamont Caraș-Severin care a prezentat echipamentul propriu din dotare, membrii acestuia, în frunte cu Cornel Galescu, vorbindu-le celor prezenţi despre siguranța pe munte. De asemenea, a mai fost organizată și o expoziție statică de aeromodele telecomandate, iar participanţii la eveniment au avut ocazia să descopere cum arată un aeroport, dar și tehnica și echipamentele de pe acesta.

Tot sâmbătă, a avut loc și premierea piloților care și-au obținut licența de zbor la finalul anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × two =