Jumătate din judeţele României susţin mişcarea patronală şi corpurile profesionale

Oficialitati

Pas cu pas, județ cu județ, mediul de afaceri și cel al corpurilor profesionale își manifestă dorința de a avea o voce unitară și puternică atunci când e vorba de a-și apăra și promova interesele la nivel local și național.

Astfel, şase organizații patronale și corpuri profesionale au semnat Acordul de Parteneriat – deja consacrat la nivel național – care consfințește dorința acestora de a merge împreună pe cel puțin 4-5 direcții fundamentale pentru mediul de afaceri și cel profesional.

Vineri, 15 martie 2019, județul Vâlcea a devenit al 20-lea județ care a aderat la proiectul de coagulare al mișcării patronale și al corpurilor profesionale din România. În sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Vâlcea, cu începere de la ora 14.00, a avut loc semnarea Acordului de parteneriat între organizaţiile patronale şi corpurile profesionale din acest judeţ.

La eveniment au luat parte, printre alţii, reprezentanţi ai Uniunii Naționale a Patronatului Român şi ai Camerei de Comerţ și Industrie Vâlcea, care și-au manifestat optimismul în ceea ce privește forța de reprezentare ce se creionează odată cu semnarea acestui Acord, al mediului de afaceri și cel profesional.