ISU „Semenic“ organizează activități legate de Ziua Protecției Civile din România

28 februarie Ziua Protectiei Civile 1

Pompierii militari, sărbătoresc pe data de 28 februarie a fiecărui an, Ziua Protecției Civile din România, zi care a intrat în istorie odată cu primul document de legiferare a protecției civile în România, prin Înaltul Decret Regal nr. 468 semnat de Regele Carol al II-lea in data de 28 februarie 1930, decretul fiind publicat în Monitorul Oficial ca Regulament de funcționare a Apărării Pasive Contra Atacurilor Aeriene.

Cu aceasta ocazie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Semenic’’ al județului Caraș-Severin, organizează o serie de evenimente și activități, menite a marca sărbătorirea acestei zile, prin informarea cetățenilor cu privire la istoricul, tradițiile și misiunile protecției civile.

Astfel, programul de activități al pompierilor militari cărășeni, care se desfășoară până în 4 martie va cuprinde:

Reluarea Campaniei ,,Nu tremur la cutremur“, care va include printre altele, angrenarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență în distribuirea materialelor suport, cu precădere în zonele unde sunt comunități/familii vulnerabile în cazul producerii unor situații de urgență;

Desfășurarea de acțiuni de informare preventivă a populației pe tipuri de risc (incendii gospodării, arderi de vegetație, incendii de pădure, etc.), în zonele de manifestare a tipurilor de risc, cu implicarea autorităților locale cu atribuții în gestionarea tipurilor de risc și a mass-media locală.

Organizarea unei conferințe de presă privind incendiile de vegetație, în colaborare și cu participarea reprezentanților instituțiilor responsabile la nivel local.

Desfășurarea de lecții deschise și exerciții de evacuare în caz de cutremur, la unitățile de învățământ din județ.

Angrenarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență pentru a desfășura activități preventive și exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, în rândul comunităților din care fac parte.

Organizarea unor puncte de informare preventivă cu tematică de protecție civilă și desfășurarea de exerciții demonstrative de stingere, descarcerare și acordare a primului ajutor, în zonele cu public numeros.

Organizarea Ziua Porților Deschise la toate unitățile și subunitățile inspectoratului, cu prezentarea tehnicii din dotare și a unor demonstrative privind tehnicile de intervenție.

Activități sportive cu participarea cercurilor de elevi.