ISU Caraş-Severin: 63 de misiuni SMURD în ultima săptămână

IMG 3066

Pompierii militari din Caraş-Severin, în ultima săptămână, au acționat în 92 de misiuni specifice, majoritatea din acestea constând în misiuni de protecție civilă şi misiuni SMURD.

Din cele 92 de intervenții ale subunităților ISU ,,Semenic,, , 63 de misiuni au constat în misiuni SMURD, din care 32 de misiuni de transport persoane suspecte de COVID-19, alte 31 de misiuni SMURD fiind în acordarea de prim-ajutor şi asistență medicală, la solicitările prin apel 112 ale populației.

De asemenea, au fost stinse patru incendii de vegetație uscată și de litieră, în zona localităților Dalboșeț, Turnu Ruieni, Vodnic și Teregova, suprafețele afectate fiind de aproximativ 4,5 de hectare.

„La aceste misiuni şi intervenții se adaugă alte 20 de misiuni de protecție civilă, din care o intervenție a specialiștilor pirotehniști la o asanare de muniție în zona localității Cărbunari şi alte 19 misiuni de decontaminare personal și autospeciale pentru transportul persoanelor suspecte de COVID-19”, spun reprezentanţii ISU Semenic.

Din fericire, pompierii au reuşit să salveze bunuri de aproape 500.000 de lei după ce flăcările au cuprins mai multe gospodării din Doclin, Zorlențu, Moldova Nouă, Oravița şi Obreja.