Ion Chisăliţă nu mai contestă alegerile de la Moldova Nouă!

Ion Chisăliţă, cel care a depus mai multe contestații cu privire la alegerile locale din Moldova Nouă, nu mai vrea sa conteste. După ce Biroul Electoral Central a decis repetarea alegerilor pe 11 octombrie la Moldova Nouă, Curtea de Apel Timișoara a suspendat decizia. Dar sentinta Curții nu era definitivă și putea fi contestată la instanţa supremă. Ion Chisăliţă anunță, însă, că nu va face contestaţie.

“După cum probabil aţi aflat, repetarea alegerilor pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă în data de 11 octombrie 2020 a fost amânată după ce Curtea de Apel Timişoara a admis suspendarea executării hotărârii BEC numărul 142 din 30.09.2020, pănă la pronunţarea instanţei de fond.

Decizia de ieri înseamnă că hotărârea Biroului Electoral Central nu poate fi pusă în aplicare, iar alegerile nu pot fi din nou organizate în oraşul nostru, până când instaţa nu va face lumină în acest dosar, prima încercare urmând să aibă loc săptămâna viitoare.

Deşi avem 5 zile pentru a contesta decizia Curţii de Apel Timişoara la instanţa superioară, în speţă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, am decis să nu facem acest lucru, tocmai pentru că avem încredere în sistemul judiciar din România şi în valorile statului de drept, nedorind astfel să prelungim inutil judecarea unui dosar, fără a se intra în fondul problemei, iar dumneavoastră, locuitorii oraşului Moldova Nouă să aveţi de suferit prin blocarea activităţii administraţiei locale.

Ca urmare, mulţumindu-vă pentru încrederea acordată cu ocazia scrutinului din data de 27 septembrie 2020, vă asigurăm că vom face toate diligenţele necesare pentru ca adevărul să iasă la lumină, iar Primăria Moldova Nouă să aibă o conducere în spiritul şi litera legii, asupra căreia să nu planeze nicio urmă de suspiciune din punct de vedere al legalităţii şi corectitudinii”, transmite candidatul liberal Ion Chisăliţă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + four =