Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă, scena unui exerciţiu de cooperare judeţean

pompieri

Astăzi, 6 iunie, Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin a desfăşurat un exercițiu de cooperare pe linia managementului unitar a unor situaţii de urgenţă generate de producerea unui seism.
Elena Tarla, purtătorul de cuvânt al ISU Caraş-Severin spune că scenariul prevedea un număr mare de victime, iar în situaţia dată a fost declanşat Planul roșu de intervenție la nivelul județului.

„Pentru rezolvarea situațiilor tactice au cooperat mai multe instituții cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență: Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al Județului Caraș-Severin, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Moldova Nouă, Poliţia Locală Moldova Nouă, Unitatea de Primiri Urgenţe Reşiţa, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin Societatea de Cruce Roşie – Filiala Caraş-Severin, Serviciul Salvamont – Salvaspeo Caraş-Severin, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara – SPF Moldova Nouă, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Caraş-Severin, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă și operatori economici – furnizori de utilităţi. Aceştia şi-au concentrat efectivele la locul evenimentului pentru căutarea persoanelor rănite sau în imposibilitatea de a se autoevacua din cauza prăbușirii unor elemente de construcție/mobilier, acordarea de prim ajutor calificat și asistență medicală, extragerea și evacuarea victimelor, precum pentru transportul acestora la spital”, a explicat Tarla.

Exerciţiul s-a încheiat cu succes, toate cele 30 de victimefiind salvate. Acţiunea de astăzi a avut ca scop antrenarea structurilor participante pentru gestionarea operativă, unitară şi eficientă a situaţiilor de urgenţă produse de seism. A existat o colaborare foarte bună între forţele participante, iar cadrele didactice şi elevii au fost receptivi la acest exerciţiu.