Ioan Popa e categoric: „Guvernarea PSD-ALDE ar trebui să-şi facă bagajele şi să plece acasă!“

Ioan Popa e categoric: „Guvernarea PSD-ALDE ar trebui să-şi facă bagajele şi să plece acasă!“

Liderii PNL au dat frâu bucuriei imediat după anunţarea estimărilor făcute la ieşirea din secţiile de vot. Chiar dacă marja de eroare în astfel de situaţii este de plus, minus 3%, toată lumea a înţeles că PSD şi ALDE tocmai suferiseră o înfrângere usturătoare, în timp ce Dreapta românească se afla în faţa unui succes istoric. Mai ales USR, formaţiune care a obţinut un scor spectaculos în aceste alegeri.

Despre momentul de ieri, Ioan Popa, preşedintele PNL Reşiţa, spunea: „USR e o surpriză mare la nivel naţional, nu mă aşteptam la aşa ceva. Este peste aşteptările mele, este uimitor ce au reuşit să facă. Adevărul este că nimeni nu i-a atacat în campanie, pentru că nici nu au fost la guvernare şi nici măcar nu dădeau semne că vor fi în stare de un astfel de rezultat. Îi considerăm parteneri, pentru că nici ei nu ne-au atacat pe noi în campanie“, mărturisea Popa.

Pe de altă parte, liderul PNL Reşiţa spune că riscul pentru USR, de acum înainte, este să fie penetraţi de oameni din alte zone politice pentru că, efectiv nu au structuri.

„Repet, USR este o mare surpriză pentru mine, aşa cum, şi o surpriză plăcută pentru mine este faptul că ALDE şi PMP sunt pe cale de a nu intra în Parlamentul European. În rest, mă bucur că am reuşit să detronăm PSD şi mă bucur că Dreapta a dat un semnal puternic în România că guvernarea PSD-ALDE nu mai este legitimată şi ar trebui să-şi facă bagajele să plece acasă“, este de părere Ioan Popa.

Liberalul mai crede că votul reşiţenilor a fost influenţat şi de aprecierile alegătorilor legate de realizările lui şi a echipei liberale de la Primăria Reşiţa, dar a avut şi puterea de a-l ironiza pe Liviu Dragnea, povestind o întâmplare avută cu ani în urmă: „E vorba de o discuţie avută cu un prieten italian care juca pe bursă în perioada de criză 2008-2009. Şi a văzut că bursa şi-a revenit un pic după ce se prăbuşise cu 80% şi mi-a spus: «Nicio problemă, il salto del gatto morto», ceea ce înseamnă «saltul pisicii moarte». L-am întrebat ce însemna asta şi mi-a spus că dacă arunci o pisică de pe bloc de la etajul 20, ea mai sare un pic şi ai senzaţia că îşi revine, dar nu îşi revine. Aşa şi cu Liviu Dragnea care nu şi-a dat demisia şi mai speră la ceva. La ce? La o minune care nu mai vine“, a concluzionat Ioan Popa.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •