Ioan Popa, despre aprobarea bugetului pe 2020: „Mă bucur că a trecut fără întrebări prea multe, fără dispute“

FEBR 2020 768x549 1

Consilierii municipali reșițeni au aprobat astăzi, în ședință ordinară, bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020. Ca o remarcă, proiectul de hotărâre a trecut ca vântul și ca gândul, fără nici măcar o singură obiecție din partea vreunui consilier aflat în opoziție

Spre deosebire doar de anul trecut, aprobarea s-a făcut mai repede, lucru întărit de primarul Ioan Popa care a spus că aceasta putea fi și mai devreme, pentru că executivul local era pregătit din luna ianuarie.

Bugetul din acest an este cu 24% mai mare decât cel din 2019, creșterea fiind de la 195.044.840 de lei la 241.901.920 de lei, iar valoarea investițiilor din 2020 este cu 43% mai mare.

„Mă bucur că a trecut fără întrebări prea multe, fără dispute. A fost o chestiune pe care nu am reușit să o punctez în această ședință, am primit de la USR o propunere legată de bugetul participativ. Aici aș vrea să punctez două lucruri: unu, că a venit foarte târziu, cam în urmă cu o săptămână, și, doi, noi oricum avem buget participative cuprins în bugetul nostru dar nu la valoarea de 5% solicitată de USR. 5% înseamnă enorm de mult, de exemplu, tot sportul – fotbalul, handbalul, lupte ș.a.m.d. însumează 5%. Bugetul participative pe care noi îl avem e de 0,5-0,7%. E un exercițiu pe care îl vom învăța pas cu pas, împreună cu reșițenii. Investițiile din acest an se cifrează în jur de 85,6 milioane de lei, preponderant sunt fonduri europene, dar și pe PNDL. Important că sunt fonduri nerambursabile“, a ținut să spună primarul Ioan Popa.