Ioan Dragomir, prefectul județului, a avut azi o întrevedere cu Halka Kaiserova, ambasadorul Republicii Cehe în România

ambasador cehia

Astăzi, prefectul judeţului Caraş-Severin, domnul Ioan Dragomir, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, doamna Halka Kaiserova, ambasadorul Republicii Cehe în România. În debutul întâlnirii, domnul Ioan Dragomir și-a exprimat bucuria pentru prezența în județul nostru a doamnei Halka Kaiserova, ceea ce denotă interesul acordat comunității cehe din Banatul Montan și județului Caraș-Severin.

Cu această ocazie, după o prezentare făcută de prefectul județului, Excelenţa Sa, doamna Halka Kaiserova, ambasadorul Republicii Cehe în România, s-a arătat plăcut impresionată de colaborarea instituțiilor și autorităților publice cu comunitatea cehă din Caraș-Severin, pe care a vizitat-o în ultimele zile, dar și de modul în care tradițiile culturale se păstrează în satele cu populație cehă.

Excelența Sa a remarcat fenomenul interesant prin care familii care au plecat în Cehia se reîntorc în comunitățile din județul Caraș-Severin datorită faptului că nivelul de trai a fost îmbunătățit în ultimii ani de către primarii localităților respective. Totuși, a punctat o serie de probleme care ar necesita intervenția instituțiilor publice, cum ar fi investiții în infrastructura rutieră care să le asigure cetățenilor confortul dorit, dar și să contribuie la atragerea unui număr mai mare de turiști, acces îmbunătățit la servicii medicale și atragerea investitorilor.

Prefectul județului Caraș-Severin s-a declarat întru totul de acord cu aspectele semnalate de doamna ambasador și a menționat că, în ceea ce privește asistența medicală, în comunele Coronini și Gârnic s-au făcut demersuri de către administrațiile publice locale pentru amenajarea de dispensare moderne și bine dotate, însă acestea se confruntă cu lipsa medicilor și asistenților medicali. În acest sens, a precizat că intenționează să organizeze în cursul lunii martie o întâlnire zonală cu reprezentanții primăriilor și ai instituțiilor cu atribuții în domeniul sănătății, care se va desfășura cel mai probabil în comuna Coronini. De asemenea, și-a exprimat disponibilitatea și interesul de a face demersurile necesare și în ceea ce privește celelalte probleme semnalate.

În final, s-a convenit că vizita de astăzi a fost doar o primă întrevedere, cele două părți urmând să colaboreze în viitor pentru prezervarea identității etnice, culturale, lingvistice și religioase a persoanelor aparținând minorității cehe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =