Drumul expres Caransebeş – Reşiţa – Voiteg, subiect de discuţie la întâlnirea prefecţilor din Regiunea Vest

Drumul expres Caransebeş - Reşiţa - Voiteg, subiect de discuţie la întâlnirea prefecţilor din Regiunea Vest

Prefectul judeţului, Cristian Gâfu, a participat ieri, la o întâlnire de lucru găzduită de Instituţia Prefectului – Judeţul Timiş, alături de ministrul de interne, Marcel Vela, ministrul transporturilor, Lucian Bode, prefecții județelor din Regiunea Vest şi de alţi specialişti din domeniul infrastructurii. Cu această ocazie, s-au luat în discuţie proiectele privind modernizarea și extinderea infrastructurii feroviare și rutiere în Regiunea Vest, printre care şi demararea proiectării pentru drumul expres Caransebeş – Reşiţa – Voiteg.

Cu privire la drumul expres Caransebeș- Reșița-Voiteg, pentru anul în curs a fost alocată suma necesară elaborării studiului de fezabilitate, contractul de finanțare pentru acesta fiind semnat în 28.04.2020, iar valoarea estimată a execuţiei este de 281.700.000 lei fără TVA. Drumul expres va avea lungimea de 104 km, din care 81 km pe teritoriul județului Caraș-Severin şi va cuprinde două sectoare de drum național, DN 58 Caransebes-Resita, respectiv DN 58 B, Reşiţa – Voiteg.

În ceea ce priveste infrastructura feroviară, programul de investiţii prevede modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad, proiectul având următoarele obiective, cum ar fi Îmbunătăţirea infrastructurii căii ferate pentru creşterea vitezei de circulaţie la valori cuprinse între viteza de 120 şi cea de 160 km/h, pe întregul tronson.

De asemenea, s-a mai discutat şi despre finalizarea secțiunii D și a construcției secțiunii E din Autostrada Lugoj – Deva, autostrada Timişoara – Moraviţa (contract servicii de proiectare în derulare), demararea proiectării drumului expres Drobeta Turnu Severin – Lugoj.