Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin, în sprijinul pompierilor din Franța

POMPIERI CARAS

Opt subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severincu se alătură pompierilor francezi la misiunile de stingere a incendiilor de vegetație care au pus stăpânire pe teritoriul statului francez.

Este vorba despre plt. adj. șef Olteanu Gheorghe, plt. adj. Nicola Bogdan, plt. adj. Cata Ioan, plt. adj. Lupu Caius, plt. adj. Bursuc Adrian, iar din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș – plt. adj. șef Rain Ioan, plt. adj. Drăgușin Alin, plt. adj. Sîrbu Ioan. Aceștia fac parte dintr-un modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenție, în cadrul misiunii de sprijin pe care țara noastră îl oferă, ajutor acordat în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

,,În data de 11.08.2022, ora 22.00, o aeronavă militară C-17 Globemaster III,din dotarea Bazei PAPA de Transport Aerian Strategic a decolat de pe aeroportul Baza 90 din București cu destinația Franța (zona Bordeaux), în vederea executării misiunii de sprijin extern pe care România o oferă autorităților franceze, aflate în lupta cu incendiile de vegetație. Totodată, o altă aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană PAPA din Ungaria urmează în această noapte să decoleze de pe aeroportul din Timișoara, cu echipaj format din pompieri salvatori și tehnică de intervenție specifică aflată în dotare“, au transmis reprezentanții ISU Semenic.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație este compusă din deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenție. Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 20 =