Două parcuri pentru copii la Caransebeş

locuri joaca

Într-o recentă conferinţă de presă, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a declarat că pe masa sa a ajuns o scrisoare cu peste 100 de semnături, în care se solicită Primăriei reamenajarea Parcului „Gen. Ioan Dragalina”. Iniţial – a mai spus edilul –, administraţia locală a mai vrut să amenajeze un loc de joacă în Valea Cenchii, dar până la urmă s-a luat hotărârea ca acesta să fie amenajat în Parcul Teiuş, în Orăşelul Copiilor.

„Proiectul pentru Parcul «Gen. Ioan Dragalina» era anterior solicitării depuse de părinţi, şi îmi pare bine că există o pasiune în sensul acesta. Într-adevăr, zona centrală merită o astfel de amenajare. Am avut discuţii cu câţiva părinţi care voiau refacerea locului de joacă din Pipirig, din zona Sălii polivalente, şi le-am promis că mă voi ocupa şi de acest aspect”, a spus edilul.

Felix Borcean a adăugat că investiţia pentru ambele locuri de joacă, din parcul „Gen. Ioan Dragalina” şi din Teiuş, se ridică la cel mult 45.000 de euro, din fonduri proprii.

„În Parcul «Gen. Ioan Dragalina» va fi totul nou. Vor fi schimbate toate aparatele, nisipul va fi înlocuit cu tartan, va exista zonă de fitness, astfel că şi părinţii şi copiii se vor bucura de noile amenajări. Terenul din Parcul «Dragalina» nu-şi va schimba nici forma, nici suprafaţa. Vom încerca să demarăm lucrările cât mai repede posibil şi să le finalizăm, dacă se poate, cel mai târziu în septembrie”, a mai spus edilul municipiului.