Șapte proiecte din Reșița au fost selectate pentru finanțare prin Timbrul Monumentelor Istorice

teatru de vest

Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) a anunţat rezultatele sesiunii I / 2021 a apelurilor de proiecte finanţate din Timbrul Monumentelor Istorice (TMI), cu o valoare totală de 3.599.810 lei disponibilă pentru 29 de proiecte, provenind din toate regiunile istorice.

Pe Lista celor 29 de proiecte selectate se regăsește și Reșița cu PAROHIA ROMANO CATOLICĂ REȘIȚA Intervenții tip reparații curente la Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii”, BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „PAUL IORGOVICI” Intervenții tip reparații curente la Casa Friedmann – Actuala Bibliotecă Județeană „Paul Iorgovici”; PAROHIA ORTODOXĂ CÎLNIC Reabilitare fațade Biserica Ortodoxă Cîlnic; ASOCIAȚIA CULTURALĂ REȘIȚA ROMÂNĂ Reparații ”Palatul Cultural” – Teatrul de Vest Reșița; COMUNITATEA EVREILOR (MOZAICĂ) DIN REȘIȚA Intervenții tip reparații curente la Sinagoga din Reșița; BISERICA EVANGHELICĂ REȘIȚA – Reparații acoperiș la Biserica Evanghelică Reșița și SIMION ADAM-IOAN – Intervenții tip reparații curente la una dintre Locuințele Gemene „Frații Blăjița”.

Anul trecut, la propunerea primarului Ioan Popa, Consiliul Local Reșița a votat realizarea unui parteneriat cu Institutul National pentru Protectia Patrimoniului. Acesta este unul dintre obiectivele stabilite împreună, adică stimularea reabilitării clădirilor de patrimoniu. In perioada următoare vom demara împreună cu INP o serie de studii privind punerea în valoare a obiectivelor de patrimoniu industrial de la Reșița. Domnul primar Ioan Popa a declarat: „Mulțumesc domnului manager Stefan Bâlici pentru eforturile pe care le face în direcția identificării de soluții pentru punerea în valoare a patrimoniului cultural reșițean“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =