În rând cu lumea: reşiţenii pot cumpăra bilete de călătorie în autobuz, folosind cardul de cumpărături

CARD3

Începând de astăzi, reşiţenii îşi pot cumpăra bilete de călătorie pe mijloacele de transport folosind cardul personal, la fel cum se procedează la efectuarea cumpărăturilor într-un magazin alimentar. Acest lucru a fost posibil, după cum remarca primarul Ioan Popa, în urma asocierii dintre o entitate administrativă, în cazul de faţă Primăria Reşiţa şi o bancă, respectiv BCR.

„Pentru noi este foarte important ce se întâmplă astăzi pentru că, plecând de la acele bilete care se vindeau în autobuz s-a ajuns la achiziţionarea tichetelor de călătorie în maniere mai facile, care ţin pasul cu tehnologia. După ce am inaugurat sistemul de plată prin SMS, în 19 martie anul acesta, venim cu un nou serviciu practic de a cumpăra un bilet“, a spus Ioan Popa, prezent la sediul Transport Urban Reşiţa pentru a marca acest eveniment.

La rândul său, Anca Elena Flueraş, director zonal retail BCR, s-a arătat încântată de disponibilitatea administraţiei locale de a colabora cu banca într-un mod foarte avantajos pentru toată lumea.

„Apreciez în mod deosebit deschiderea administraţiei locale pentru acest serviciu nou. De altfel, uitaţi-vă în ce lume trăim, o lume în care trebuie să trecem din sfera serviciilor greoaie în cea a serviciilor simple. Fiecare posesor de card, emis de o bancă, indiferent care este ea, se poate urca într-un autobuz, va apropia cardul de terminal şi va scoate biletul de călătorie. E partea cea mai simplă şi relevantă pentru călător. Pe de altă parte, se pot face studii referitoare la fluenţa călătorilor, la vârfurile din trafic“, a subliniat directorul zonal.

Dănuţ Jurubescu, administratorul unic al TUR Reşiţa a făcut o demonstraţie, după care a spus: „Suntem între primele oraşe în care funcţionează un astfel de sistem, alătruri de Timişoara, Oradea, Sibiu, Bucureşti şi Ploieşti. Avem 24 de autobuze şi patru microbuze, în fiecare autobuz vor fi câte două terminale de acest gen. E practic şi la îndemâna fiecărui călător, mai ales al celui care vine pentru prima dată în Reşiţa.

Mai trebuie spu că aceste terminale au fost achiziţionate de BCR care, la sfârşit de lună, încasează un comision de 10 bani pentru fiecare bilet vândut.