Absolvenţii cărăşeni au susţinut astăzi proba scrisă la Limba și literatura maternă

elevi examen

Astăzi, 23 iunie, absolvenții clasei a XII-a, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale, croată și germană, au susținut proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă, în două centre de examen organizate în Caraș-Severin, la Colegiul Național „Diaconovici Tietz” Reșița și la Colegiul Național „C.D. Loga” Caransebeș.

La această probă scrisă au fost prezenți 17 candidaţi, niciun elev nu a fost respins la controlul epidemiologic şi nu s-au înregistrat cazuri de elevi eliminați pentru tentativă de fraudă.

Următoarele probe vor avea loc astfel: miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului şi joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 – 1900 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.