Guuuwerneerul meeeu. Cezariană sau avort!

Guweernerul meu se naște greu! Și cu probleme intra-uterine. Ca și cum mama ar fi blernoragică, alcoolică și tabagică cronic! Se negociază tembel, ca la piață, inclusiv la 31 de ani de cînd poetul Ion Monoran a oprit tramvaiele în seara zilei de 16 decembrie 1989 în Piața Maria. Momentul este unul hotărîtor pentru că a transformat protestul într-o uriașă manifestație de stradă care a strîns mii de oameni. A fost semnalul Revoluției, care a cuprins toată țara. Ce s-a ales, se vede, și nu vreau să fiu cîrcotaș, deși unii înțelepți de serviciu îmi vor lipi etichete și mă vor unge cu kkt, dar, dacă te bați cu talpa de la pantofii de firmă în piept că vrei NUMAI ȘI NUMAI binele boborului, nu ca peeee seeee deee!!!, trebuia să ai un guvern pregătit deja. Cu premier! Cu program! Cu variante: single sau coaliție! Cu dracu să vă pieptene! Sau, Cîțu, mă rog… Dacă în jocul acesta simplu nu vedeți mișcările în avans, ce să cerem cînd e vorba de politică externă, negocieri internaționale etc. Vax albina!

PNL a decis să îşi arate muşchii şi să sfideze dorinţa lui Iohannis care îl are în cătare pe Nicolae Ciucă pentru postul de viitor prim-ministru. De parcă ar fi cîştigat alegerile cu 50 la sută plus unu, liberalii s-au reunit într-o şedinţă la partid şi au hotărît că trebuie să-l susţină pe Florin Cîţu!

Pe surse (bune!) știm că discuţiile din PNL au dus la formarea a două tabere: o minoritate care nu e de acord cu mişcările lui Orban şi o majoritate care înţelege ambiţiile politice ale preşedintelui PNL, care sau acceptă ce vrea un partid care a luat jumătate din procentul liberalilor, sau rămîne un simplu parlamentar şi predă partidul lui Iulian Dumitrescu sau lui Cristian Buşoi! De altfel, voci din rîndul liberalilor au lansat şi ipoteza intrării în opoziţie, dacă nu se ajunge la un consens.

Din degringolada galben/albastră constatăm că negocierile sînt pentru posturile lor, banii lor, bună-starea lor. Nu a voastră!

Liderii USR-PLUS au trimis un mesaj public sec în care au anunţat că nu sînt de acord cu varianta Ludovic Orban, premier al unei coaliţii formate din PNL, USR-PLUS şi UDMR, ci ar susţine doar două nume: Dacian Cioloş sau Florin Cîţu.

La rîndul său, Iohannis a anunţat că este dispus să-l propună premier fie pe Orban, fie pe Cîţu, însă acest lucru depinde doar de ajungerea la consens în cadrul coaliţiei de guvernare care se conturează şi speră ca în următoarele zile să se ajungă la o înţelegere. Iohannis a dat impresia că nu se grăbeşte cu instalarea unui nou guvern și a punctat că „optimal” ar fi ca noul Cabinet să fie votat imediat după Crăciun. Din start, şeful statului a respins varianta ca noul Guvern să fie gata pentru votul din Parlament pînă la începerea Sărbătorilor de iarnă. Dintr-odată, locatarul de la Cotroceni a uitat de blocajul pee seee deee și, ca un adevărat ginecolog, analizează din ochi varianta cea mai bună: cezariană sau avort!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × five =