Gugulanii, sub ploaia de toamnă…

toamna gugulani 4 1

În organizarea Primăriei Caransebeş şi a Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor”, în perioada 3-6 octombrie, în Piaţa Centrală Agroalimentară a municipiului a avut loc tradiţionalul Festival „Toamna la Gugulani”, manifestare ajunsă la cea de a X-a ediţie.

Deschiderea festivă a avut loc joi, 3 octombrie, printre producătorii din piaţă şi gugulanii care au înfruntat ploaia măruntă şi deasă fiind prezenţi primarul Felix Borcean, consilieri locali, precum şi reprezentanţi ai organizatorilor.

„Cele mai multe felicitări le merită cei care astăzi se află pe scenă alături de noi, care an de an, lună de lună, zi de zi, trudesc aici, în piaţă, pentru a ne oferi nouă produse de cea mai bună calitate. Îi felicit şi pe organizatori pentru modul în care au pregătit această sărbătoare, doar vremea ne este puţin potrivnică, dar cu atât mai mult ne va incita această ploaie să petrecem, să ne simţim bine, la această sărbătoare a recoltei”, le-a spus Felix Borcean celor prezenţi.

După discursul edilului, s-a desfăşurat premierea expoziţiilor de legume, fructe, lactate şi produse apicole, de flori, dar şi meşterii populari, fiind, de asemenea, răsplătiţi cu diplome seniorii, mulţi dintre ei cu vârste cuprinse între 70 şi 85 de ani, precum şi familiile de producători care vând aici şi de 15 ani, cu toţii îmbrăcaţi în frumoase costume populare autentice. Ceremonia de premiere a fost oficiată de Ioan Ursulescu, şeful Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor”, şi Luminiţa Verdeş, şef de birou.

Momentul a fost urmat de un spectacol folcloric deschis cu o horă în care s-au prins zeci de producători, pe ritmurile Tarafului „Olanii”, după care pe scenă au evoluat soliştii vocali Adela Jurchescu, Vanesa Olan, Maria Didraga şi Ionică Ivan. Suitele  de dansuri populare  au fost susţinute de Ansamblul „Junii Gugulani”, de pe lângă Casa de Cultură „George Suru” Caransebeş, coregraf, Adrian Jurchescu.

Sâmbătă, zi în care va avea loc şi Petrecerea Pieţarilor, între orele 11 şi 20, şi duminică în intervalul orar 11-16, cei prezenţi în Piaţa Centrală Agroalimentară vor putea asculta muzică populară şi de petrecere selecţionată.