Un bărbat din Pârvova a descoperit două arme vechi zidite într-o colibă a familiei

impuscat

În timp ce lucra la renovarea unei colibe ce aparţine familiei, un bărbat de 61 de ani, din Pârvova a găsit două arme de vânătoare, vechi de peste 70 de ani. Acestea erau zidite într-un perete şi se pare că aparţineau bunicului său. Bărbatul a anunţat imediat poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului şi au constatat faptul că cele două arme nu au serie și sunt în stare de degradare.

„Cele două arme de vânătoare au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor. În cauză au fost efectuate acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”nerespectarea regimului armelor și munițiilor””, a precizat Alina Boieru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Ce spune legea în astfel de cazuri
Conform prevederilor legale în vigoare, dacă găsiți întâmplător sau luați cunoștință despre existența unor arme – militare, letale, neletale – sau a unor muniții, articole pirotehnice sau explozive – de tipul petardelor sau grenadelor, deținute ilegal, pierdute sau abandonate,sunteți obligat să anunțați imediat poliția și să le predați.

Dacă nu respectați această obligație impusă de lege, puteți răspunde penal sau contravențional, după caz. De asemenea, dacă rudele sau persoanele care locuiesc împreună cu dumneavoastră dețin în mod legal arme sau muniții, aveți obligația ca în cazul decesului sau dispariției deținătorilor armamentului, să anunțați cea mai apropiată unitate de poliție și să depuneți armele și munițiile la cel mai apropiat armurier, în 15 zile de la data decesului sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de declarare a dispariției.