Grevă de avertisment la CFR

greva cfr

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane și Federația Elcatel au declanșat astăzi o grevă de avertisment, acțiune susținută de Blocul Național Sindical (BNS), fiind strânse 17.000 de semnături de la angajații CFR Infrastructură.

Scopul acestei greve de avertisment este de a atrage atenția asupra unor probleme urgente din industria feroviară, care includ lipsa contractelor colective de muncă, remunerații inadecvate în raport cu responsabilitățile și calitatea muncii depuse de lucrătorii din domeniu, precum și subfinanțarea companiilor feroviare din administrarea directă a statului, sub incidența Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. De asemenea, una dintre principalele preocupări este lipsa cronică a investițiilor în infrastructura feroviară, esențiale pentru îmbunătățirea vitezei și siguranței circulației, precum și lipsa investițiilor în modernizarea materialului rulant, vagoane și locomotive.

„Pentru această grevă de avertisment am întreprins toate demersurile legale în vederea respectarii legii. Toți liderii noștri sindicali au făcut eforturi și continuă să facă eforturi pentru a reduce impactul acestei greve asupra călătorilor. În acest sens, pe parcursul acestor zile, încercăm să aducem la cunoștința clienților CFR că circulația trenurilor va fi oprită în intervalul menționat. Concret, greviștii au pus afișe în gări cu aceste informații. Ce face conducerea CFR Infrastructură? Constat cu indignare ca liderii companiei continuă să aiba un comportament extrem de agresiv la adresa greviștilor, amestecându-se nemotivat și nedorit în manifestarea sindicală, cerându-le angajaților CFR să înlăturile informările din gări cu privire la greva de avertisment” a declarat Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.

Prin urmare, Blocul Național Sindical (BNS) solicită, în mod categoric, ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, să oprească ingerințele din partea conducerii CFR asupra sindicaliștilor de la CFR Infrastructură și să inițieze dialogul cu sindicatele pentru găsirea soluțiilor necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și a infrastructurii feroviare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 2 =