Cîțu, te așteptăm la moțiune!

SCUT-BMTF

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis marţi ca moţiunea de cenzură a PSD să fie dezbătută şi votată marţi, 5 octombrie, de la ora 12:00.

În contextul în care guvernul Cîțu este vizat de cele două moțiuni de cenzură, a venit și replica liberalilor. Astfel, în cadrul Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal s-a decis formarea unor echipe de negociere la Camera Deputaţilor şi la Senat pentru păstrarea majorităţii în Parlament! „S-au format echipe de negocieri la Camera Deputaţilor şi la Senat pentru păstrarea majorităţii în Parlamentul României. PNL este un partid responsabil, care şi-a asumat guvernarea într-un moment dificil”, a declarat Cîţu la finalul şedinţei BEx al PNL.

PSD a depus marţi moţiunea de cenzură intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”. De cealaltă parte, moțiunea de cenzură pregătită de USR PLUS şi AUR a fost intitulată „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!”. Ea a fost înregistrată la 3 septembrie şi a fost citită în plenul reunit al Parlamentului la 9 septembrie.

Ulterior, procedura de depunere a acesteia a fost contestată la CCR. Marţi, magistrații CCR au admis, cu unanimitate de voturi, sesizarea premierului privind existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Guvernul României pe tema acestei moţiuni de cenzură, însă au susţinut că ea poate fi dezbătută şi votată.

Cîțu a declarat că în Parlament este „un festival, o competiţie a celor care vor să arunce ţara în aer, să destabilizeze România”. În mod evident se referea la cele două moțiuni de cenzură depuse de USR PLUS, AUR și PSD. Cîțu a încercat să inducă ideea că, fără guvernul al cărui premier este, țara va fi aruncată în aer.

În opinia premierului, moțiunea USR PLUS – AUR nu poate fi votată pînă la apariția motivării Curții Constituționale.

„Trebuie să aşteptăm motivarea deciziei CCR, ştim foarte bine că o decizie a Curţii Constituţionale trebuie în integralitatea ei respectată de toată lumea, inclusiv de Parlamentul României. Putem să interpretăm, eu spun că mi-a dat dreptate Curtea Constituţională, a spus că este un conflict juridic. După aceea spune, pentru a închide această problemă, că trebuie să meargă la vot şi singura soluţie este să fie respinsă, dar asta este ce văd eu. Dacă nu, vom ataca la Curtea Constituţională, din nou, şi veţi vedea că vom avea dreptate”, a declarat Florin Cîţu, marţi, înainte de Biroul Executiv al PNL, întrebat despre decizia CCR privind conflictul constituţional dintre Guvern şi Parlament, pe moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.

Referitor la moţiunea de cenzură depusă de PSD, el a spus: „Pe de-o parte avem o coaliţie USR-AUR, pe de altă parte, PSD, se întrec pentru a arunca ţara în haos şi vor să dea jos Guvernul României”, a declarat Cîţu.

Diavolul se ascunde în detalii. Și în chichițe avocățești!

În timp ce bătălia politică este în toi, iar românii amorțiți fac galerie pe rețelele de socializare, datoria externă totală a României a crescut amețitor! Aceasta a crescut cu 6,058 miliarde de euro, în perioada ianuarie-iulie 2021. În structură, datoria externă pe termen lung a însumat 95,931 miliarde de euro la 31 iulie 2021 (72,7% din totalul datoriei externe). Datoria externă pe termen scurt a înregistrat nivelul de 36,054 miliarde de euro (27,3% din totalul datoriei externe), informează BNR. În total, datoria externă este de peste 131 miliarde de euro!

Și nu este singura problemă fundamentală pentru care guwernerul Lui nu are soluții și nici preocupare! Mai puţin de 8% din capitalul ţārii a rămas românesc. Peste 4 milioane de români muncesc afară, pentru străini. Sistemul de sănătate este un pericol major pentru cetățenii români,  totul e putred și pute deja, sume enorme s-au ventilat, ciordeala este organizată la un nivel fără precedent.

Ceea ce este și mai grav, RĂUL se banalizează, românii s-au resemnat cu „foaia de parcurs” de mai sus, toată lumea vrea să plece „afară” – coloniștii atît așteaptă, mulți și-au luat deja cetățenie română și au cîștigat primării…

La vîrful statului am intrat într-o stare de disoluţie. Cît putem să rămînem în această stare de disoluţie a autorităţii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + five =