Gheorghe Filipescu, directorul AquaCaraș: „Am prins ultimul tren, ultimul vagon, ultimul compartiment, ultimul loc!“

filipescu

Consiliul Județean Caraș-Severin, prin societatea AquaCaraș SA, a reușit să câștige cel mai mare proiect cu finanțare din fonduri europene din Caraș-Severin, în sumă totală de 1.003.485.868.,57 lei, pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canal din județ. Contractul a fost semnat la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene de către ministrul Marcel Boloș, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, și de directorul general al AquaCaraș SA, Gheorghe Filipescu, la finele anului trecut.

,,Avem licitații deja terminate, avem constructori care își organizează șantierele și ne propunem să urmărim modul de lucru pentru a nu ajunge în situația în care lucrările începute să nu fie finalizate, așa cum s-a întâmplat cu lucrări începute în 2012 care nu sunt terminate nici în prezent. Licitațiile au fost foarte corecte și au participat firme noi, care nu au mai lucrat în trecut în județ. Lucrările încep foarte repede în cele trei șantiere, iar termenul este scurt, decembrie 2024, dar sumele sunt suficiente și ne încadrăm!”, a precizat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

De noile investiții vor beneficia peste 150.000 de cetățeni din orașele Reșița, Caransebeș, Anina, Băile Herculane, Bocșa, Moldova Nouă, Oravița și Oțelu Roșu, dar și din cinci comune: Grădinari, Ticvaniu Mare, Mehadia, Teregova și Topleț. De noile investiții vor beneficia peste 150.000 de cetățeni, iar aproximativ 6.500 de noi gospodării vor fi racordate la rețele de apă potabilă.

Directorul general al SC AquaCaraș SA, Gheorghe Filipescu, a declarat: „Am prins ultimul tren, ultimul vagon, ultimul compartiment, ultimul loc! Am avut sprijin total, permanent și necondiționat din partea președintelui Consiliului Județean, Romeo Dunca, și a primarului Reșiței, Ioan Popa, care este președinte la ADI Acvabanat, care au intervenit prompt și eficient de fiecare dată. Dar greul abia acum începe. Ne organizăm deja. Toate contractele sunt pe SICAP, unele sunt deja adjudecate. Urmează, cu celeritate, să stabilim de comun acord data semnării acestora, iar în paralel să avem asigurată cofinanțarea proiectelor, astfel încât în primăvară șantierele să fie deschise în municipiul Reșița și în toate UAT-urile”, a mai spus Gheorghe Filipescu, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o ieri, 18 ianuarie, la sediul Consiliului Județean, cu reprezentanții UAT-urilor cuprinse în acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − 4 =