Film documentar dedicat scriitorului Ion Marin Almăjan – lansare la Reșița

I.M. Almăjan

La sediul Muzeului Banatului Montan din Reșița, va fi lansat joi, 18 ianuarie 2024, la ora 16, filmul “Orașul regal: Ion Marin Almăjan”. Evenimentul este reaalizat în colaborare cu Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România. Filmul este cel de-al treilea documentar din trilogia dedicată personalităților cărășene realizată de regizorul Ioan Cărmăzan în anul 2023, celelalte două fiind “Scuturatul pomilor din Rai”, dedicat sculptorului Bata Marianov, și “Lumina care zidește” – Silviu Oravitzan.

Lansarea documentarului va avea loc în prezența scriitorului Ion Marin Almăjan, cărășean născut la Dalboșeț, absolvent al Facultății de Filologie a Universității din Timișoara, secția româno-germană.

Ion Marin Almăjan a debutat în 1970 și este membru al Uniunii Scriitorilor din 1972. Prozator, autor a numeroase editoriale, povestiri, romane și pamflete politice dar și poet, aflat în permanentă căutare și explicare a sinelui, Ion Marin Almăjan a dedicat o bună parte din viața sa conservării și promovării patrimoniului cultural bănățean, mai ales ca director al Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

În cadrul evenimentului va fi prezentat volumul de poezie „Țăranii din icoane”, recent editat la David Press Print, Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 2 =