Fără pensii speciale în regulamentul intern al Consiliului Judeţean Caraş-Severin!

teodorescu mircea CJ 3

Un fost președinte și trei foști vicepreședinți ai Consiliului Județean Caraș-Severin au făcut cerere pentru pensii speciale, acordate prin lege. La ședința Consiliului de joi s-a luat în discuție regulamentul de funcționare al forumului județean, care includea, la articolul 67, și acordarea acestor pensii speciale președinților și vicepreședinților (foști și actuali) ai județului.

Președintele Silviu Hurduzeu a declarat că nu Consiliul județean hotărăște dacă se dau sau nu aceste pensii, ci Parlamentul României. Așadar, articolul care prevedea acordarea acestor pensii a fost anulat din regulamentul de funcționare al Consiliului Județean Caraș-Severin, după reacția virulentă a grupului PNL din acest organism.

Despre acest subiect, consilierul județean Mircea Teodorescu, consilier din partea PNL, ne-a declarat după terminarea ședinței: „În cursul ședinței ordinare a Consiliului județean, am dezbătut la punctul 7 proiectul de hotărâre privind adoptarea noului regulament de organizare și funcționare a Consiliului Județean Caraș-Severin. Spre surpriza noastră foarte neplăcută, unul dintre articole, mai exact articolul 67, făcea referire la instituirea acestor indemnizații speciale (acelor celebre pensii speciale) pentru foștii președinți și vicepreședinți de consiliu județean. Am fost foarte surprins de această încercare de a introduce aceste prevederi, m-am opus categoric atât în nume personal, cât și în numele grupului PNL. La început nu au fost de acord, dimpotrivă, cei de la grupul PSD au argumentat că sunt prevederi legale. Totuși, le-am explicat că nu își au locul în niciun caz în cadrul regulamentului nostru de organizare și funcționare, mai mult, am fost nevoit să citez un articol din Constituția României, mai exact articolul 16, care spune că toți cetățenii sunt egali în fața legii, fără privilegii și fără discriminări. În opinia PNL, asemenea pensii speciale sunt niște privilegii cu totul nemeritate pentru anumite categorii. Spre bucuria mea, am reușit să obținem eliminarea acestor prevederi din regulamentul de organizare și funcționare, iar asta ne demonstrează că în permanență trebuie să fim foarte vigilenți pentru că și la anumite hotărâri, aparent inofensive, pot fi introduse […] prevederi foarte greșite din toate punctele de vedere”, a mai spus Mircea Teodorescu.