Ezerişul câştigă „derby-ul premiantelor” cu Lupacul

ezeris lupac 6

Mulţi caransebeşeni au fost prezenţi duminică, 20 octombrie, în tribunele Stadionului Municipal din Parcul Teiuş, care a găzduit partida dintre Progresul Ezeriş şi Voinţa Lupac, contând pentru etapa a VII-a a Ligii a IV-a, Zona Oraviţa, ştiut fiind că, de două etape, echipa din Ezeriş joacă aici întâlnirile de pe teren propriu.

Meciul, în care gazdele s-au impus cu scorul de 2-1, s-a ridicatla înălţimea unui derby, partida având tot ceea ce era necesar pentru aceasta. Oaspeţii au controlat în cea mai mare parte prima repriză. Cu toate acestea, fazele de poartă au lipsit, însă nu şi spectacolul, ambele echipe ridicându-se la înălţimea aşteptărilor, cele două declarându-şi deschis intenţiile de promovare în Liga a III-a.

Scorul a fost deschis în minutul 45+1, în urma unei faze în care Avramovici a scăpat pe dreapta, a centrat în forţă în faţa porţii, mingea l-a depăşit pe Birăescu şi a ajuns la Ifca, jucătorul Lupacului punând latul la 4 metri şi înscriind la colţul scurt.

La pauză, antrenorul Progresului, Adrian Enăşescu, i-a scos pe Ciurea şi pe Chiurtu, introducându-i pe Sîrbu şi Simion, cea de a doua repriză fiind diametral opusă faţă de prima. Gazdele au început cu fundaşii la centrul terenului şi şi-au masat adversarii în jumătatea proprie minute bune, iar în minutul 48 Negoescu a agăţat o cu vârful ghetei o minge venită de la Rusnac, însă a trimis-o în pieptul portarului Petruţ.

Gazdele au egalat în minutul 73, după o lovitură de colţ executată de Rusnac de pe partea stângă, Simion s-a arcuit spectaculos la 10 metri şia trimis cu capul în plasă.

În minutul 85, Isac l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă pe Kawagoe, jucătorul japonez al Progresului, lovitura de la 11 metri fiind transformată cu siguranţă de Negoescu.

Progresul Ezeriş: C. Birăescu, C. Chiurtu (min. 46, I. Simion), G. Koschling, A. Megheleş, I. Adamescu (90+4, M. Curcudel), Al. Chelu, R. Ciurea (46, A. Sîrbu), D. Drăgoi, Al. Rusnac (90+2, P. Măduţă), T. Kawagoe, C. Negoescu; rezerve: C. Badea, C. Epure, P. Secula. Antrenor, Adrian Enăşescu.

Voinţa Lupac: D. Petruţ, I. Mărgan, Z. Isac, M. Cheda, L. Străin, C. Popa (68, A. Modâlcă), A. Săndescu, B. Bărbulescu, Al. Nicola, Gh. Ifca (88, S. Isărie), Al. Avramovici; rezerve: Al. Varga, C. Hapău, I. Vlad, D. Mihuţescu. Antrenor, Boşco Vişatovici.

A arbitrat la centru Ştefan Diaconu (Reşiţa), asistat la cele două linii de Răzvan Nistoran (Oraviţa) şi Ionuţ Humiţa (Armeniş).

Observatori: Viorel Lolea şi Dan Miholcea.