Eroii naţionali au fost comemoraţi la Reşiţa, în Parcul Tricolorului

ziua eroilor

Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, este celebrată în fiecare an, de Ziua Înălțării Domnului. Astfel, anul acesta, Ziua Eroilor este sărbătorită la 6 mai, iar în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului a fost organizat la Reşiţa, în Parcul Tricolorului, un ceremonial militar şi religios.

Alături de reşiţeni au participat reprezentanţi ai Centrului Militar Judeţean, ai Inspectoratelor de Poliţie, de Jandarmi şi pentru Situaţii de Urgenţă, ai Consiliului Judeţean şi ai Primăriei Municipiului Reşiţa, iar subprefectul Cătălin Hogea a dat citire mesajului ministrului Carmen Dan. Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori şi cu defilarea gărzii de onoare.

Tot astăzi, în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a „Zilelor credinţei şi culturii” în desfăşurare în Episcopia Caransebeşului, la crucea-monument de la Domaşnea vor fi comemoraţi eroii neamului românesc şi martirii închisorilor comuniste. Evenimentul va debuta la ora 17.00 cu primirea oficialităţilor şi onorul militar, urmat de serviciul religios şi depunerea de coroane şi jerbe de flori.