Elevii şcolii duale din Reşiţa vor beneficia de instruire la nivel european

Primăria Municipiului Reșița a fost acceptată, la finalul lunii iulie, în European Alliance for Apprenticeships (EAfA). Din această alianță fac parte patru comunități din trei țări europene (Italia, Spania și Portugalia) care au pus accent pe formarea profesională a elevilor beneficiari ai școlii duale.

Avantajele acestei asocieri constau în posibilitatea aplicării de proiecte, în parteneriat cu una dintre comunitățile din asociație, de care să beneficieze elevii, autoritatea publică, școlile și agenții economici. Firmele și autoritățile vor beneficia de expertiză europeană, iar elevii, de pregătire profesională (inclusiv practică) în una din cele trei țări. În acest sens, la începutul lunii august, Primăria Reșița, în parteneriat cu Autoritatea Metropolitană Roma, a depus o cerere de finanțare pentru organizarea unui workshop la Reșița. Tema workshopului va fi CONECTIVITATEA, iar de expertiza formatorilor europeni vor beneficia specialiștii din primărie, școlile din municipiu, precum și societățile comerciale partenere ale școlii duale.

Mobilitatea europeană a elevilor pentru formare profesională este un context excelent de învățare, și pe lângă acțiuni de trimitere a elevilor noștri în spațiul european, minimum 115 zile pe an, vor fi atraşi cel puțin 50 de elevi pe an către oportunitățile de formare la nivelul local al municipiului și județului. Până în decembrie 2023, se va atinge valoarea de 500 de elevi sprijiniți pentru formare profesională în sistem dual – trial, pentru a pregăti forță de muncă cu competențele necesare economiei locale – transmit reprezentanții primăriei.

Primăria Municipiului Reșița a fost un factor activ în lansarea învățământului profesional dual imediat după apariția cadrului legislativ, din 2017, iar acum are primii 18 absolvenți angajați la 12 companii locale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − fourteen =