Specializare în Cipru pentru cursanții Școlii Postliceale Sanitare a Colegiului Național „Mircea Eliade” din Reșița

asistente medicale

La Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița se desfășoară un nou proiect Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană care vizează, de acestă dată, Școala Postliceală Sanitară.

În cadrul proiectului Developing professional competences of medical nurses (Dezvoltarea competențelor profesionale ale asistenților medicali), în perioada 13-24 februarie, un grup de 14 elevi reșițeni s-a deplasat în Cipru. Aceștia își vor desfășura activitatea este un spital privat, Royal Artemis Medical Centre, care realizează training pentru participanți. Unul din obiectivele care vor fi atinse prin acest proiect e creșterea gradului de incluziune pe piața muncii în domeniul medical (atât în mediul public, cât și privat) a absolvenților Școlii Postliceale Sanitare care activează în cadrul Colegiului Național „Mircea Eliade” Reșița până la finalul anului 2024, cu o creștere de minimum 25% fata de 2021.

„Situat în Paphos, Cipru, cu o istorie de aproape 40 de ani, Royal Artemis Medical Centre oferă servicii medicale la standarde europene, serviciu de ambulață 24/7, și acoperă toate tipurile de intervenții medicale care fac obiectul nivelurilor de calificare prevăzute de CNC nivel 5. Spitalul este specializat pe următoarele domenii: gastroenterologie, chirurgie generală, maxilo-faciala și estetică, alergologie, cardiologie, ortopedie, pediatrie și neurologie, ultimele două fiind domeniile unde CNMER dorește să își specializeze elevii prin practica efectuată“, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Mircea Eliade” din Reșița.

Mobilitățile vizează două grupuri a câte 14 cursanți din anul 3 AMG de la CNMER care vor participa la aceleași tipuri de activități de instruire la un an distanță, respectiv în perioada de practică de la finele semestrului I al anului III pentru doi ani consecutivi. Competențele dobândite vor fi împărțite pe două specializări și secții spitalicești: Neurologie si nursing specific, aferent Modulului 31 din Planul cadru si Puericultură, pediatrie și nursing specific, aferent Modulului 32. Aceste module se studiază teoretic în primele 10 săptamâni și au alocate 40, respectiv 80 de ore de pregătire teoretică, la care se adaugă câte 80 de ore de practică spitalicească. Dintre acestea, 40 vor fi realizate pentru fiecare modul în spitalul partener. Fiecare grup de 14 va fi împărțit în două, fiecare grup de 7 cursanți va merge câte 5 zile pe o secție și 5 zile pe alta, prin rotație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − five =