Ediţia 2021 a Cupei Rotary Caransebeş la şah a reunit la start 51 de sportivi

concur sah

Sportivi din Caransebeş, Obreja, Păltiniş, Bolvasniţa, Teregova, Timişoara, Reşita şi Bocsa cu vâstre cuprinse între 6 şi 80 de ani, jucatori clasificati sau amatori, toti uniţi de pasiunea pentru sportul minţii, s-au întrecut în cadtrul unei noi ediţii a Cupei Rotary.

Repreyentanţii Asociaţiei Judeţene de Şah spun că pe durata celor şapte runde în sistem elveţian, s-a jucat un şah de calitate, cu partide pe muchie de cutit. „La final s-a impus conform coeficienţilor valorici, maestrul FIDE Suciu Dinu-Simi (Caransebeş) urmat de colegii săi de la Muncitorul Reşiţa – Tunaru Alexandru (Obreja) şi Bolintiş Mihai (Reşiţa). În întrecerea veteranilor s-a impus Stroescu Gheorghe (Reşiţa) urmat de Bartha Andrei (Timişoara) şi Fometescu Marcel (Caransebeş)“.

La jucători cu ELO<2000, locul I a fost ocupat de Calomfirescu Ioan urmat de Irimia Horia-Ion, ambii din Reşiţa şi Pîrvulescu Ilie (Teregova). ELO<1600, locul I a fost ocupat de Drăgoi Albert Marian (Bocşa) urmat de Posta Cristian Manuel (Caransebeş) şi Izsak Andrei (Timişoara). La jucători de cat.I locul I a fost ocupat de Vuita Trifu (Reşiţa).

Pe prima treaptă a podiumului au urcat şi Muselin Rozeta-Daniela, Stîngu Alin, Teclis Anca Maria, Văduva Ion-Valentin, Birdeanu Maria-Alexandra, Radu Horia Justin, Grecu Bogdan Andrei, Grecu Zian-Matei şi Bejinariu Iris-Maria.

„A fost îmbucurătoare forma bună manifestată de echipierii de la Muncitorul Resita (echipa fanion a judeţului, în perspectiva Diviziei A dar şi evoluţia foarte bună a juniorilor Stîngu Alin, Dragoi Albert Marian, Korcsek Alexandru David, Tămaş Christian Arrydan şi Văduva Ion-Valentin care, sperăm, vor fi schimbul de mâine al şahului din Caraş- Severin. Mulţi juniori, mulţi jucători amatori care au creat o atmosfera de bucurie a practicării şahului. Iar pentru eforturile lor organizatorul, Clubul ROTARY Caransebeş, i-a răsplătit cu premii în cupe, medalii, diplome şi bani, fondul total de premiere depăşind 2.500 lei. O actiune extrem de reuşită a Rotary Club Caransebeş, o frumoasă propagandă pentru practicarea jocului de şah!“, au mai adăugat reprezentanţii Asociaţiei Judeţene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

10 − 9 =