Dumitru Ursu, primarul Oraviței, a semnat contractul de peste 56 de milioane pentru renovarea mai multor blocuri din oraș

ursu guvern

Astăzi, în prezența prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă și a Céline Gauer, director general al SG RECOVER din cadrul Comisiei Europene, ministrul Dezvolării, Cseke Attila a semnat 12 noi contracte finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de peste 1,4 miliarde de lei.

Pe listă s-a aflat și județul Caraș-Severin, cu un contract de 56.681.571,42 lei, privind renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale (bl. A5, A8, A10, A12, A14, A15, F12) din orașul Oravița.

Aceste contracte se alătură celorlalte 81 semnate până în prezent pentru eficientizarea energetică și reabilitarea unor clădiri, prin PNRR, celor 15 contracte pentru elaborarea unor planuri de amenajare a teritoriului, respectiv celor 119 contracte de finanțare semnate pentru construcția unor creșe noi și eficiente energetic.

„Îi îndemn pe reprezentanții autorităților locale să rămână aproape de Ministerul Dezvoltării și să colaboreze pentru implementarea proiectelor finanțate prin Valul Renovării, prin care România are șansa să investească peste 5,5 miliarde de euro pentru renovarea, modernizarea și creșterea eficienței energetice, într-o perioadă în care criza ne arată cât este de important fiecare gest menit să ducă la un consum cumpătat al energiei“, a declarat Nicolae Ciucă, premierul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × five =