11 blocuri de locuințe și o unitate de învățământ din Oravița urmează să fie reabilitate și consolidate seismic

schele

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a semnat 30 de noi contracte de finanțare prin componenta C5 – Valul Renovării. Contractele, încheiate între autoritățile publice locale din 12 unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării, au o valoare totală de 228.141.277,02 lei și vizează lucrări de reabilitare termică și renovare energetică a unor clădiri rezidențiale multifamiliale și a unei unități de învățământ.

Până în prezent, prin cele patru componente ale PNRR, coordonate de Ministerul Dezvoltării, au fost semnate 5.930 contracte de finanțare.

Oravița a punctat din nou 11 blocuri de locuințe și o unitate de învățământ din oraș urmează să fie reabilitate și consolidate seismic, anunță Ministerul Dezvoltării. Acesta este singurul oraș din Caraș-Severin care apare pe lista publicată săptămâna aceasta. Proiectele au fost acceptate spre finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență, valoarea totală ajungând la peste 21 de milioane de euro.

Primarul Dumitru Ursu a ținut să precizeze: ‘’Vreau să oferim confort, dar și protecție cetățenilor.Am inclus pe lista construcțiilor din Oravița care vor fi mai sigure în cazul unor seisme și Liceul Teoretic „General Dragalina”. Proiectul nostru depus de Primărie a primit o finanțare de 4,4 milioane de euro din PNRR – Valul renovării care presupune atât lucrări de renovare energetică și înlocuirea vechiului sistem de iluminat cu unul modern, pe leduri, cât și consolidare seismică.’’

Din lotul de blocuri, cuprins în proiectul aprobat pe 10 februarie de Ministerul Dezvoltării. fac parte blocurile A5, A8, A10, A12, A14, A15, F12 – strada Zona Gării și blocul de pe strada Eftimie Murgu nr. 80, la care se adaugă un al doilea lot de clădiri rezidențiale multifamiliale: blocurile A3, F2 și F9 de pe strada Zona Gării. Toate aceste clădiri urmează să fie renovate energetic, dar și consolidate în fața cutremurelor.

Până în prezent, pentru Programul național au fost depuse cereri de finanțare în valoare de 4.635.562.231,97 lei pentru consolidarea a 277 de clădiri publice și blocuri de locuințe din întreaga țară, dintre care 128 sunt din municipiul București – a arătat ministrul, subliniind că apelul de depunere a cererilor de finanțare este deschis până pe 20 februarie 2023, ora 23:59.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − four =