DSVSA Caraş-Severin a autorizat patru centre de sacrificare a mieilor

Carne miel

Până la această dată au fost depuse patru solicitări pentru sacrificarea mieilor în spaţii amenajate temporar, două la Reşiţa şi câte unul la Caransebeş şi Moldova Nouă. „Aceste spaţii sunt organizate în condiţiile legii în care să se asigure supravegherea sanitară veterinară şi în care sunt respectate condiţiile prevăzute de legislaţie”, spune Dorin Imbrea, directorul DSVSA Caraş-Severin.

Conform comunicatului emis de Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraș-Severin, prin intermediul structurilor de control de la nivel naţional, s-au demarat controalele tematice specifice sărbătorilor pascale.

Controalele urmăresc respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare şi unităţile de alimentaţie publică, este stabilit un program de lucru pentru perioada 1 aprilie – 1 mai, în baza căruia medicii veterinari vor efectua controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare, în obiectivele supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor (Foto: banatulazi.ro)