Dragobetele, sărbătorit de tinerii reşiţeni aşa cum se cuvine

dragobete

Proiectul Educaţional „Sub semnul lui Dragobete” a ajuns la cea de a VIII-a ediţie. Mâine, 22 februarie, începând cu ora 12.00 la sediul Centrului de carte ,,Banatica” al Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin va avea loc etapa finală, acţiune cuprinsă în calendarul de activităţi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraș-Severin și desfășurat de către Colegiul Național ,,Mircea Eliade” Reșița în parteneriat cu Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin.

„Și anul acesta, readucem în atenția publicului, de Dragobete, versurile de dragoste ale poeților reșițeni. Astfel, bibliotecarii Centrului de carte ,,Banatica” au pregătit o expoziție de carte ce cuprinde volume de dragoste semnate de poeți bănățeni și semne de carte cu versurile acestora. Invitați să se întâlnească vineri cu tinerii, la bibliotecă, sunt anul acesta poeții Olga Neagu și Costel Stancu.”, spune Clara Constantin, directoarea Bibliotecii Judeţene.

Elevii clasei a IX-a filologie, ai Colegiului Național ,,Mircea Eliade” Reșița, îndrumați de profesor Adela Schindler, au consultat în prealabil bibliografia pusă la dispoziție de către bibliotecă și au selectat versurile de dragoste care au fost mai aproape sufletului lor. Tinerii îşi doresc să devină astfel mesagerii lui Dragobete și vor distribui pe parcursul zilei de mâine semne de carte în Centrul Civic al Municipiului Reșița și în zona Intim a cartierului Govândari.