Direcția Agricolă anunță că vom avea producții bune!

recolte bune

Specialiștii Direcției Agricole Caraș-Severin anunță că, datorită unui regim de precipitații favorabile, vom avea recolte bune anul acesta, în special în Valea Carașului. „Deși regimul precipitațiilor a fost unul bogat în această perioadă, umiditatea pe adâncimea 0-100 cm este satisfăcătoare, pe alocuri apropiat de optim. Culturile arată destul de bine, în ciuda faptului că au fost probleme mari în campania de primăvară, întârziindu-se însămânțarea la principalele culturi de primăvară”.

Reprezentanții Direcției Agricole cărășene mai opinează că în zona Oraviței, acolo unde s-au respectat tehnologiile de cultivare și s-au folosit soiuri sau hibrizi certificați, vom avea producții bune la grâu, orz, floarea-soarelui și, „dacă vremea ține cu noi, și la porumb!”.

„Atenție la bolile bacteriene! Bolile bacteriene apar pe sistemul radicular, în vasele de grâu sau sunt de natură mixtă. Se dezvoltă activ în perioadele de căldură și umiditate ridicată. Reprezentanții obișnuiți sunt bacterioza bazală, neagră și mucoasă”, mai transmite Direcția Agricola Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − five =