Din cele aproape 1.000 de persoane care au apelat la AJOFM, 479 s-au angajat

SEDIU RESITA

Ca urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de AJOFM Caraş-Severin, în primele două luni ale anului, 479 persoane au fost încadrate în muncă.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 28 februarie, 164 au peste 45 de ani, 117 au vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, 97 sunt tineri sub 25 de ani (88 tineri NEET), iar 101 au vârsta între 35 și 45 de ani.

Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin (312), numărul femeilor fiind de 167.

În funcţie de locul de domiciliu, 284 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 195 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că  cele mai multe persoane au studii liceale şi postliceale (189), gimnaziale (147), profesionale (66), 46 persoane fiind cu studii universitare, iar 31 persoane sunt cu studii primare şi fără studii.

„Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Caraş-Severin în primele două luni ale anului 2019, 315 (65,76%) fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Caraş-Severin.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

În primele două luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 982 persoane“, se arată în comunicatul AJOFM.

Mai multe informaţii privind stadiul realizării „Programului de ocupare a forţei de muncă” al AJOFM Caraş-Severin sunt disponibile pe www.anofm.ro , la secțiunea Judeţul Caraş-Severin – Programe, Strategii, Statistici.