Alocaţiile majorate pentru copii vor fi plătite abia în luna mai

mom pushing baby in stroller

Începând cu luna aprilie a intrat în vigoare legea prin care alocaţia pentru cei copii a fost majorată. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caraş-Severin precizează faptul că drepturile aferente lunii aprilie vor fi plătite în mai.

„Potrivit OUG nr 9/2019, privind modificarea şi completarea Legii nr 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi modificarea articolului 58, alin 1 din Legea 448/2006, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de 300 lei pentru copii în vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsa între 2 şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta între 3 şi 18 ani în cazul copilului cu handicap”, a pecizat Ramona Loredana Albai, directorul AJPIS Caraş-Severin.

Conform Mediafax, ministrul Muncii, Marius Budăi, declara recent că nu există riscul ca aceste alocaţii să nu fie acordate şi susţine că aceste categorii defavorizate „sunt exploatate din punct de vedere politic”. Budăi a mai precizat faptul că în cazul în care va fi necesar, se vor suplimenta fondurile la rectificarea bugetului, pentru asigurarea acestor alocaţii.