De ziua lor, copiii din Caransebeş au sărbătorit în avans

ziua copilului 4

Primăria Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru” au ţinut să marcheze Ziua Internaţională a Copilului printr-o serie amplă de manifestări, planurile fiindu-le însă stricate de vremea posomorâtă, dar care nu a reuşit totuşi să afecteze buna dispoziţie a sărbătoriţilor.

Astfel, fiindcă sâmbătă copiii nu fac şcoală, organizatorii au devansat totul cu o zi, iar prima acţiune a avut loc vineri, 31 mai, când, pentru că ploaia udase asfaltul care trebuia decorat cu desene, în Parcul Teiuş s-a desfăşurat Crosul tinereţii, participanţii alergând o tură de stadion şi apoi pe digurile Timişului, cursa terminându-se în Orăşelul copiilor, unde cei mici au fost răsplătiţi pentru efortul lor cu dulciuri, băuturi răcoritoare şi diplome.

După Crosul tinereţii, organizatorii au dat startul în Cursa ciclistă pe traseul Bariera Corcana – Mânăstirea Teiuş – retur, totul desfăşurându-se cu sprijinul Poliţiei Locale Caransebeş.

Pentru că vremea a împiedicat desfăşurarea acţiunilor în aer liber, sărbătoriţii zilei s-au deplasat apoi la Casa de cultură, unde au avut loc spectacolele oferite de Ansamblul folcloric „Junii Gugulani” din Caransebeş şi trupa de dans artistic şi sportiv „Magnum Dance” din Reşiţa, acest club având mulţi elevi practicanţi care îşi desfăşoară activitatea la sala de sport a Colegiului Naţional „Traian Doda”. Finalul a fost unul interactiv, copiii din sală fiind chemaţi pe scenă, alături de dansatorii consacraţi, pentru a învăţa mişcările şi a dansa împreună cu ei.

Tot vineri, de la ora 16, la Cinema „Luna” copiii au putut viziona filmul „Aladdin”, unde organizatorii i-au lăsat să intre doi pe un bilet.

Astăzi, la Colegiul Naţional „Traian Doda” este programată o sesiune de comunicări, iar la Cinema „Luna” rulează filmele „Păpuşi în bucluc”, „Terra Willie – Rătăcit în galaxie”, „Aladdin” şi „Pokemon – Detectiv Pikachu”.